Actoпуteшectchя пo Kрыmу 
Gl222222::  BELANGRIJKSTE  ::  FORUM  ::
Toebereiding om te touren
·Stijl en het gebied van de tournee
·Keuze poputchikov
·Het trace keuze
·Het automobiel toebereiding
·Als hoe om aaneen te nemen
Op het trace
·De eigenaardigheden van de aanmelding naar de Krim
·Avtokaravan, zekerheid
·Het kamp apparaat
De traces van bezichtigt
·DE KAARTen VAN DE KRIM
·Simferopol
·Simferopol Alushta – Jalta
·Simferopol is een Sevastopol
·Bakhchisarai - Ai-petri - Jalta
·Sevastopol – Jalta
·Alushta – Sudak
·Simferopol is een Feodosiya
·Feodosiya is een gebied van het landschap belang Opuk
·Perekop - Chernomorskoe
·Tarkhankut - Sevastopol
Kosten om aan te treffen
·

·

·

·

·
Kaart
Sm111111

West kust van p. Chernomorskoe tot toe De noord kant van Sevastopol (T-01-04, T-27-09, 160 km)

De kustlijn van de kaap Tarkhankuta op de noord-west van de Krim uiterst schilderachtig, hoewel van myagkosti iuzhnoberezhnogo hovenieren hier niet wegens scanty brink. Abrupte kust van zwichtende zachte kalksteen barok door izrezany watergolft en issecheny vetrovoi oppervlakk beschadiging. Hier zeer doorzichtig water van en ideaal voorwaarde voor daivinga. Besta en roomy melkovodnye stranden welk ideaal voor recreatie met kleine kinderen. In zdeshnikh de water gaat van progrevaetsya tekeer als vroeg vanaf het begin Mag en voet bij stuk houdt hartelijk alles behalve polgoda. Het meeste gecontinuerde badend seizoen is in de Krim.

Voor de reizen naar zdeshnim dostoprimechatelnostyam noodzakelijk automobiel met de handelswaar prokhodimostiu en reliably verdedigde van de stof nemen. Rijwegen als zodanige niet, is ongedeeld kamenistaya steppe raskatana in verschillende aanwijzing. Dorozhnykh adresboeken ook niet. Maar tournees kunnen arresteren, dozijnen kilometers zonder de alle manier van de voortekenen van de beschaving en met zeer specifiek landschap, en ieder bukhtochka op de zee eenvoudig verschrikt door de knapheid van de afgronden en prozrachnostiu wateren. Vandaan buiten niet overal naar de zee het is mogelijk spustitsya, zodat door alle middelen verdienen aanbeveling met plaatselijke bestuurders van en wedervoer fanatami deze plaatsen. Publika in de gebieden van de menigte-toonladder recreatie wordt niet in het bijzonder vooruitgegaan en verschilt niet chistoplotnostiu. En hier is in bukhtochkakh die obliubovali daivery – louter, zanyatno en behoorlijk wat interessant niet alleen in het landschap maar ook in alledaags leven zdeshnikh obitatelei. Hier tsaryat amiability, gastvrijheid en kan worden van vele fantastische en leerzame geschiedenissen vernomen.

Chernomorskoe

Directe kuste obryv rasstupaetsya gering, maar door handige baai krijgend van oude grieken twee met half 1000 jaren geleden noemen Kalos Limen (Wonderful Harbor). Nu ze zovetsya Chernomorskoi van de titel raitsentra welk hier is-hier is zal stad worden. Deze hoofdstad krymskoi marinier gazodobychi. Behoorlijk wat grandioznoi en schilderachtige marine technologie. Zichzelf residentiele stremmingen niets vreemd presenteren niet, niettemin en prijzen overeenkomstig. Goede markten. In enkel indigeen tuinen verbouwt zelfs inzhir. Vogel-kers, abrikoosen, perziken regelen zeer luisterrijk, en vishniu, alychu en pruim in urozhainye jaren zelfs zamelen niet in, zodat ze ponemnozhku osypaetsya van de bomen rechter binnen straten of langs de rijweg.

Olenevka en kaap Tarkhankut

Op de duchtig tekeer bewesten de Krim wordt Karajinskaya baai onderkennen, slovno iemand gebeten buiten nauwelijks of van seredinki Tarkhankuta, om het ook verhuisde niet vandaan in de zee. Hier alle gelijke systeem: Baai, peresyp, plas, onderlegger-sukhoreche; En alles, natuurlijk, heet gelijk - Karaja (Kosulya) en leix gezetene Olenevka wordt (maar dichtbij naar oorspronkelijk) hernoemd. Van de dorp op het zuiden kustlijn op het tweetal van de dozijnen kilometers abrupt en leix op de dorp Marino goede stranden bestaan.

Voorgaand op Tarkhankute jong vakantieoord Hemelsblauw (dichtstbijzijnde ruime gezetene Medvedevo) ontwikkelt van in de west arenaceous peresypi ruime plas Donuzlav. Omyvaiut het zachte golven van Kalamitskogo afgrond - extensief en niet zodanig ondiepte, hoe Karkinitskii.

In 4 km naar iugo-naar het oosten van met. Olenevka bewoont kaapse Large Atlesh, bij wie van nature izvayana enorme aarts, en door mensen vydolblena in de afgrond dvukhmarshevaya ladder voor de afstamming om te sprenkelen. Naburige kaapse Small Atlesh interessant skvoznym 100-metrovym tonnelem in izvestnyakovoi dikker.

In 3 km noordwaarts van Olenevki Jangulskoe opolznevoe kust demonstreert alle etappes en de vormen van de vernietiging van de kustlijn - aardverschuivingen, osypi, obvaly. Izvestnyakovye monolity het meeste onwaarschijnlijke silhouet en afmeting gotische verschansing manen, egyptenaar sfinxov, Jap stenige tuinen. Opolznevye terrassen en overtocht van hun onderlegger worden door dikke bush, dikwijls van plodovykh rassen gedekt: Boyaryshnika, van wilde roos, terna, braamstruiken, en door hoog gras. Hier wordt de menigte van de vogelstand, ukryvaiushchikhsya in kust nishakh en grotakh gevoed.

Water op skalistykh kustlijnen Tarkhankuta neobychaino doorzichtig en zuiveren. Deze plaatsen de magister beminen van de onderzeeboot foto en videosemki, respectievelijk bejagen en archeologie.  Namelijk hier werden kultovye films sovjete daiverov Persoon-amfibie en "Aqualungs op de dag", afgedaan alsmede de vele episodes van de films "Taman", 'De zeeschuimers VAN KHKH eeuw". En moderne dostoprimechatelnostiu is Alley Vozhdei - van rond de einden van voormalige Sovjet-unie hier brengen voor plechtige zatopleniya biustiki, borstbeelden en ongedeeld statui.

Niet weinig hier en de residuen van bylykh schipbreuken, na een daarvan in 1837 jaar op Tarkhankutskom kaap werd gebouwd vuurtoren weerhield tot toe nu, en tegen het het op de kaap Retribution-mrun (Zwarte neus) werd pomeshchichia usadba, nu erin pansionat weerhouden.

Helemaal recente zat schipbreuk – uitgebreidheid vervoerder 'Sirius' op de afgronden op Jangulskogo opolznevogo van de kust.

De meest prestigieus, maar otniud niet ongewoone bevindingen beneden het water - shikarno door obrosshie de kinkhoorns van drevnegrecheskie draagkruik. In oeroude tijdperken boord was dik zaselen grieken en skifami. OP Chernomorskogo worden van raskopki Griek poort Kalos-limen (Wonderful Harbor), het plein omstreeks 4 wales (Republikein istoriko-archeologic gebied van het landschap belang Kalos-limen, ul gedraagd. Frunze, 22a, tel. 9-18-67, 9 26 45).

Archeologic ontdekkingen zijn maakten anders in het dozijn plaatsen alles behalve op ieder zdeshnego zaten. Alle kaal anderhalf dozijn oeroude gorodishch en selishch, tyanushchikhsya mee alle kustlijn met de interval in 2-4 km: Grieks op de zee, en skythian - tegen op het deel van steppe. De meest geweten en interessant voor bezoeken - versterkend Belyaus op de dorp Gromovo. Met de bevindingen van archeologists en door dramatichnoi de geschiedenis van deze plaatsen kan zijn kennis maakte met in Chernomorskom istoriko-indigeen studeert museum (ul. Revoluties, 8, tel. 9-20-77).

In weerhielden en de leven eigenschappen van ancientness (hen het is mogelijk letterlijk vkusit). De vraag is die verse en zeer smakelijke vis. Kefal en bonito in de herfst van en in de voorjaar respectievelijk afgaat op kantelt juist verleden abrupte kusten Gering en Large Atlesha. En vangst zijn door bijzondere oeroude methode - setepodemnymi door de apparaten van het type van gigantische roosters-rakolovok.

Juist verleden grotste en zelve geheimzinnig in de Krim van de plas Donuzlav van Chernomorskogo op Yevpatoriya het is mogelijk proekhat slechts met betrekking tot brug erin verkhoviakh. Als jullie niet ook dribbelen, toen vakantieoord bebouwde komen met pansionatami, villami, ellingami en door luxueuze arenaceous stranden bestaan met betrekking tot beide leden van de plas. Maar arenaceous peresyp schiftende Donuzlav van de zee, razryta. In dit deel van plas zich baseren de schip van Chernomorskogo vloot overeen, zodat zone wordt voor burgerlijke personen gesloten.

Water in Donuzlave ongewoon progrevaetsya in de zomer van, zo als in militaire bebouwde kom Novoozernoe in meerdere kilometers van de zee, alle gelijke fanfarekorpsen vakantieoord handel. Wat dan te spreken van bebouwde kom Pacific welk eenvoudig werd op de golf van de populariteit international molodezhnogo festiviteit Kazantip getild, voor welk gemaakt bijzonder plyazhno wereld-knuppelen met talrijk tantsevalnymi polami op de dorp Popovka.

Kust van Donuzlava tot toe Yevpatoriya erop houdt wonderbare stranden, maar desertly en niet in het bijzonder comprehensibly voor automobiele tournees na. Hier bevindt zich de menigte van de in het verleden geheime objecten van de ruimte troepen SOVJET-UNIE, en zakhudalye derevenki verkeersknooppunt met ruimere bezetting bebouwde komen. Alle dorozhnaya net in geen geval wordt op toeristen niet geleid, gewillig pobystree om naar het strand te slaan. Daarvandaan niet evenmin onafhankelijke beslissingen accepteren op de keuze van de rijweg, als niet naar uperetsya tenslotte in geslotene slagboom. Altijd vragen op de indigeen, hoe eenvoudiger dobratsya naar het strand, bestaan door de toerbeurt van gryazevye plas (hier deftige saxkaya geneeskrachtige vuiligheid en rapa welk momentalno genezingen dermal allergic ziektes).

Kizil-yar (Rood obryv) – zo met betrekking tot krymskotatarski heet abrupte kust van de dorp Nikolaevka Simferopolskogo van het gebied op de noord tot toe dorp Liubimovka op de landen van Sevastopol. Er waar toe West kust stammen rechnye valleien af, rechnye nanosy zullen uitstekende stranden, en kustlijn ustoichiv vormen.

Tussen valleien naar de zee uitgekomen van otrogi Buitenzijde gryady Krymskikh bergen vertikaal obryvy door het hoogtepunt in 30-50 versmaaten geformeerd. Worden geplooid zij krasnotsvetnymi door de kleien welk uitgeleend alle kustlijn benoemen. Tref de ook ruimere stadsdelen van oeroud ondiep gouden zand, van de steengruis en dicht stsementirovannye de rotsblokken van malm-rots.

Waar geschieden boventoon voeren kleien, dikwijls obvaly, en water in de zee in het algemeen mutnaya, van roodachtige kleur. De rotsblokken van malm-rots, vooral pokrytye mutnoi water, kan gevaarlijk zijn. De meeste prettige, natuurlijk, puur oeroud zand welk alsmaar vymyvaetsya van obryva, zodat onze luisterrijke "tsivilizovannye" sovremenniki heeft tijd niet het om te knoeien.

Op een gemiddelde kuste obryv terugmarsen voor jaar op 1-2 versmaat, obvaly de meest vermoedelijk in het tijdvak van de winter stormen en na continueerden sediments.

Arenaceous, Hoekig

Terrein Arenaceous - van jong vakantieoord naar de west van Bakhchisarai is blij schilderachtig: Back moet naar de zee gekomene boven otrogi Buitenzijde gryady Krymskogo Predgoria steunen, de vallei van rivier Almy alles behalve geheel wordt door de tuinen van de appelboom gedekt en peer, in de dorpen verbouwt en alles het overblijfsel van de, bestaan ook klein nizkostvolnye lesochki, en met de steppe wij rasprostilis. In nizove Almy wordt Ust-alminskoe skythian gorodishche gedolven. Spreek die in nanosakh monden wordt geslagen en elk bijzondere samotsvetnaya rotsblok (oranje serdolikovaya - ervan maakte wanneer die kralen en skify en goto archipel-alany), maar dit, op welke wijze wil is gelukkig. Speciale archeologic excursies zullen Jalta-intourist op de plaats een van de meeste bloedige strijd van Khix eeuw - in Alminskom strijd vernikkelde dozijnen de 1000 van de soldaten en de kantoorbediendeen van Rusland, Groot-Brittannie, Frankrijk, Sardinskogo koninkrijken (Italie) en Turkije regelen. Werd zemlyanoe versterkend Alminskii retranshement weerhouden. Naar hem kan worden geslagen met betrekking tot steeg welk zuiden verplaatst zich van de rijweg tussen dorpen Arenaceous en Hoekig.

Chut iuzhnee Arenaceous, maar voor gryadoi heuvels, handige uitgang naar de zee heeft en naburige vallei, met betrekking tot welk rijdt de gedeeld rijweg naar Bakhchisarai. Onderaan ruim gezeten Hoekig na het tweetal van kleine ondiepe plassen ontluikenen roomy polukruglaya snauwen. In zijn centrum bevinden zich twee steunpunt van recreatie, en met betrekking tot boorden wilde dorpen avtoturistov en palatochnye kampen.   

Chut hoger boven met betrekking tot vallei Almy resideert zat Vilino. Hier bevindt zich Predgornoe wedervoer economie Oekrains NII met betrekking tot vinogradarstvu en vinodeliiu "Magarach" (zelve instituut bevindt zich in het centrum van Jalta, en gemaakt anders in 1828 jaar). Als alle in de wereld geweten over 24 1000 van de merken en vormen cultureel vinograda, dan in de samenstellingen 'van "Magaracha" hen 3,2 1000, deze seconde in Europa ontmoeting komende slechts Montpellier (Frankrijk).

Predgornoe economie heeft 520 wales wedervoer plein, ongewoone merken op de tijdperken worden door 5-10 bosje gepresenteerd, wegens welk hier komen afar voor de onderzoek en ontwerp en, natuurlijk, voor studencheskikh praktische werker. Het is begeleidend, de yearlings van ongewoone merken van zdeshnego pitomnika worden door het alles gewillig verkocht. Bestaat en degustatsionnyi hal. Ongewoon bemachtigt rijke en collectie (enoteka) economieen. Voor de verkoop voor serieus geld worden wijnen met de zetsel 5-12 jaren oud, ok en, bijvoorbeeld, Semilion Malaga naar 1924 jaar - benoemd als vroeg als slechts voor de veilingen. Wonderbare wijn bereid instituut "Magarach" naar 150-letiiu Alminskogo strijd. Dit ongewoon zachte en dushistaya Madera Alminskaya 12 zomer zetsel.

Onderaan ruim gezeten Hoekig na het tweetal van kleine ondiepe plassen ontluikenen roomy polukruglaya snauwen. In zijn centrum het steunpunt van recreatie bevinden zich. Strand is blij zuiver en blagoustroennyi. Besta gering markt en meerdere cafe. Met betrekking tot beide leden hiervan strand bevinden zich spontaane palatochnye dorpen avtoturistov.

Op de piedestal van abrupte kaap tussen Arenaceous en Hoekig resideert roomy nudistskii strand, waarover houdend rust gekomen van beide gezeten met betrekking tot prettig footpaths tussen de wijngaarden.

Kaap Lukull, Andreevka, Kacha, Orlovka

Kaap Lukull tot toe recente porien was slooten zone en weinig gekant. Kustlijnen hier abrupt en kunnen gevaarlijk in de storm en dolgikh regentijd zijn. Maar water op de kaap uiterst doorzichtige en rijke marinier obitatelyami. Kust akvalnyi complex wordt zapovednym verklaard. Op de kaap bevindt zich gidrograficheskii de zetel van Chernomorskogo de vloot van Rusland. Nu typen het rondom obstroen tamelijk geachte en valiazhnymi villami, volledige hun straat wordt gebouwd met betrekking tot ontwerpen, duidelijk, voor de verkoop. Anders in sovjete tijdperken naar de kaapse piedestal was maakte handige metallieke ladder en mostki (starozhily spreken, voor handige rybalki zdeshnikh admiraals en kapiteins, maar ambtshalve – voor het gebouw van nekoego onderzeeboot kabel).

Op de kaap alles behalve altijd bestaan amateurs rybalki, daivinga en ongedeeld van tseniteli badend in doorzichtig water welk op de west kust op beheerste kuuroorden om niet zo reeds en zonder de moeilijkheid te vernemen. 

Met betrekking tot kaap Lukull verloven administrant landsgrens tussen Bakhchisaraiskim gebied en de landen van Sevastopol.

Ruim en voorspoedig van sovjete tijdperken gezetene Andreevka bevalt oog door prachtige ruimere Paleis culturen, waarvan naar de zee protyanulsya groot park met de menigte van ekzotichesikh planten en roshchitsami Russische berkebomen. Strand met de gering beton waterkering en volnolomami.

Alle die werd weerhouden nou-conditioneerde en zelfs vulde cafe in piratic stijl aan en door meerdere palmen af ranselt op sosnovykh colonnes af. In de dorp in recente jaren wordt menigte vill en goedkoop particulier pansionatov gebouwd.

Orlovka en Kacha

Waar toe Zwarte zee vpadaet rivier Kacha (op de dorp Orlovka) raskinulis is blijje roomy arenaceous-graviinye stranden met acclivous vooringenomenheid, handelswaar en voor kinderen, en voor volwassene een of anders. De bezetting van de marine strooibiljeten Kacha resideert noordwaarts. De laatste tijd accepteren het rassekrechen, zodat vele inwoners toeristen en in de mnogokvartirnykh huizen, en op de bungalows welk groot gedeelte. Bevind zich zij tussen de wijngaarden, hier uitstekende vruchten, grostes en vinograd. Tot toe plyazhnoi zone van dachnykh bebouwde komen ongeveer 1 km. Niet monding, maar zeer interessante stranden zetelen beneden steil kust obryvom welk wordt na iedere ruime storm vernietigd. In obnazhenii obryva zetelen de strata van oeroud dicht slezhavshegosya zand. Na de stormen en aardverschuivingen het het blijkt op de bodem, van en zodanig devstvennoi zuiverheid pesochka jullie is ongedeeld nergens zal niet vernemen! Zodat er is in staat mogelijke smiritsya complete afwezigheid op deze stranden van enkel comfort - postuur omdat hier het is onmogelijk. Zato op zeer breed strand Orlovki complete pakket van alle voorstelbare en niet voorstelbare vermaken en diensten.

Liubimovka

Dit gezeten resideert in de mond van rivier Belbek en erop houdt ook wonderbare stranden na. Slechts in de voorstad van het vakantieoord Liubimovka wordt naturalnyi Muskat Alkadar verricht. Wijngaarden sovkhoza noemen Sofi Perovskoi oeroud staan voor de muskatami bekend. En dvoryanskii kin Perovskikh schonk naar de wereld niet alleen terroristku (verhuren en onderkende) maar ook volledige pleyadu statesmen, militaire, schrijvers. IN de zij in het Krim bezaten 4 imeniyami, een daarvan Primorskoe en kreeg titel Alkadar. In 1889 jaar het verkreeg vinotorgovets Fedor Shtal, en wanneer het probeerde eerst zdeshnee wijn die naar het oosten izyskannost en dreamlike sladostrastie fout berokkend het om in de taal 'van De 1000 en een avond" uit te roepen: Met betrekking tot Arabisch "alk schenking" middelen goddelijk povelenie.

Het museum van het gezin Perovskikh geaccepteerd in 2002 jaar voor het eerst van toeristen van Denemarken en Zwede en nu loopt mode binnen. Otvedat verse vinograda en andere vruchten vergezeld van unieke naturalnogo muskata - waardige beweegreden voor de 1000 van de kilometers van de weg!

Hieromtrent van de dorp resideert deftige 30 Batterij (nu Museum van de kuste troepen van Chernomorskogo de vloot van Rusland). Zijn vuurmond doelen schrok op sushe en op de zee in 1-iu en 2-iu wereldoorlog op. Kinkhoorns door het gewicht 471 kg maar meteen van 6 stengels konden doelen tot toe 40 km opschrikken.

Noord, Radiogorka, Uchkuevka

Avtostantsiya Noord, waar zeer dikwijls rijden overzetbooten en marine tramen (kleine schip) van het centrum van Sevastopol, is nu een van het ruimste transport knooppunten. Het is bijvoorbeeld, bestaan avtobusnyi stevenende alle West kust van de Krim door Yevpatoriya er toe Chernomorskogo. Vele sailings op Bakhchisarai, bestaan en directe tot toe Simferopol.

Marine tramen (katera) gaan ook naar prichalu op Radiogorki, van ruime residentiele selectie, waartegen ook abut dachnye bebouwde komen en ongedeeld pustyri met obryvami en gering bukhtochkami. Een van de ruimste zdravnits – turbaza Chernomorskogo de vloot van Russia "Sevastopol" heeft roomy eigen strand op de kaap Vet welk otrezan van andere uitgebreide schrap obryvov. Adapteer dit weinig naar welk wist, en tussentijd, nu turbaza roeit met de riemen alle gewillig.

Ander ruim zdravnitsa – turbaza door hem. Mokrousova bevindt zich op het type en bijster gerenommeerd. Ernaar abut anders meerdere ruim zdravnits, en roomy strand verhuurt om van en talrijke postoyaltsev particuliere bungalows en mnogokvartirnykh de huizen van bebouwde kom Noord kant te roeien met de riemen.

Wonderbare arenaceous stranden Uchkuevki uitstekend worden toegerust. Titel Uch-koi bedoelt Drie dorpen (met betrekking tot tatarski), maar nu dit leix ruim park en dachnye selecties.

Op het strand bevinden zich ruim pansionaty, en achter het park, met betrekking tot ander kant rijweg is een menigte vill, van de bungalows en minie-tapperijen.

Exkursionnye de objecten van De noord kant van Sevastopol worden heroische geschiedenis van de eerst en seconde Defensie van de stad-held verbonden aan. Toegang in Sevastopolskuiu baai schermt Konstantinovskaya batterij met stenige kazematten op 94 boordgeschut af. Ze wordt 1840 jaar ingebouwd. In 1870 g. Op De fratertnal begraafplaats van de beschermers van Sevastopol wordt tempel-gedenkteken Sv gezegend. Nikolaya Chudotvortsa in de vorm van de piramide. Erop ligt muren daarbinnen 38 borden met de namen 943 pogibshikh vast.Complementarily op dit thema:

Simferopol
Trolleibusnaya trace: Luchthaven "Centrale" - Simferopol – Alushta – Jalta (M-18, door Hem-105, 95 km)
Sevastopolskoe rijweg (M-26, 83 km): Skalistoe en Observatory (T-01-16, 14 km), Bakhchisarai en peshchernye steden, Inkerman - Sevastopol
Bakhchisarai - van Ruime canyon de Krim – Ai-petri – Jalta (T-01-17, 86 km)
Rijweg Sevastopol – Jalta (M18, 80 km)
Rijweg Alushta – Sudak (R-08, 93 km), Kapsel en Zonne vallei, Shchebetovka en Karadag, Koktebel – Ordzhonikidze - Feodosiya (R-08, 55 km)
Feodosiiskoe rijweg (M-17, 120 km): Simferopol – Belogorsk – Oud de Krim is een Feodosiya
Feodosiya – Lenino (51 km), Shchelkino en kaap Kazantip; Kerch (door - Hem 97. M-17 van Feodosiya – 98 km) - Kerchenskii, gebied van het landschap belang Opuk gestort
Noord-west van Perekopa tot toe p. Chernomorskoe (117 km)

© 2005-2009 www.srimeantravel.som. Avtoputeshestviya met betrekking tot de Crimea In het citaat van de materielen saita direct giperssylka op www.srimeantravel.som Verplicht