Actoпуteшectchя пo Kрыmу 
Gl222222::  BELANGRIJKSTE  ::  FORUM  ::
Toebereiding om te touren
·Stijl en het gebied van de tournee
·Keuze poputchikov
·Het trace keuze
·Het automobiel toebereiding
·Als hoe om aaneen te nemen
Op het trace
·De eigenaardigheden van de aanmelding naar de Krim
·Avtokaravan, zekerheid
·Het kamp apparaat
De traces van bezichtigt
·DE KAARTen VAN DE KRIM
·Simferopol
·Simferopol Alushta – Jalta
·Simferopol is een Sevastopol
·Bakhchisarai - Ai-petri - Jalta
·Sevastopol – Jalta
·Alushta – Sudak
·Simferopol is een Feodosiya
·Feodosiya is een gebied van het landschap belang Opuk
·Perekop - Chernomorskoe
·Tarkhankut - Sevastopol
Kosten om aan te treffen
·

·

·

·

·
Kaart
Sm111111

Rijweg Sevastopol – Jalta (M18, 80 km)

Een van krasiveishikh de alpene rijwegen van East Europe. Vele snelle stadsdelen met krasiveishim bespreken, bestaan en ingewikkelde ommezwaaien. Maar in elk geval, rijweg genoegen draagt naar en bestuurder en inzittenden.

Van de rijweg van Sevastopol op Balaklavu het is mogelijk worden op de agadic plaats van de strijd - Sapun-berg getild. Berg wordt van bentonitovoi klei, in de antiquiteit gebruikte op welke wijze zeep (sapun, geplooid als Naar-Turks). Drillend overwicht overheen podstupami naar de stad van het zuiden, berg helemaal keren was principiele strategische zetel, en in de de ontheffing in het Krim in Grote huiselijke oorlog werd de plaats van cruciale strijd.

Diorama "Storm Sapun de-berg 7 Mag 1944 g." Heeft in predmetnom de menigte plannen van echte wapen en amunitsii van-veld bestrijden. Voor het gebouw dioramy liggen van het veld vast en anti-vliegtuig vuurwapen, technologie bepantseerde, gvardeiskie minomety "katiushi", het wapentuig van militaire mariners, wordt geexposeerd en trofeinaya fashistskaya technologie.

In de voorstad de menigte van het bed ofs eerbewijs en gedenktekens, incluis naar de helden van militaire verbindingen gevormd in de Krim, in De armenie, in Georgia en andere landstreken van De sovjet-unie. Deze gedenktekens zijn maakten op direct toegankelijk dankbaar zemlyakov en de plaatsen legen van het verzamelen van de veteranen voor.

Op de stad randgebied, terzijde van Balaklavskogo rijweg, bevindt zich de gedenkteken van sadovo-parkovogo de kunst van plaatselijke betekenis "Maximova bungalow" met zapovednym urochishchem, waar beneden de lijfwacht bewoont unieke bevolking vinogradnoi ulitki.

Door de gedenkteken van de natuur wordt in 1972 g verklaard. Ushakova glunderen met reliktovoi de bosschage van kevovogo boom. Hier werden oud, door de leeftijd tot toe 300 en elk meere jaren oud kopieen weerhouden.

Balaklava, Laspi, Baidarskaya vallei

Balaklava - dorp op iugo de-naar het oosten van de landen van Sevastopol, titel welk als Naar de -turkse bedoelt Rybe Nest (Balyk-lava). Bevindt zich van aan land gebekte schilderachtige baai manend fiord. Volgens de mening van enkel wetenschappers baai correspondeert de beschrijving van de poort lestrigonov, waar zogezegd slaan tijdens de stranstvii drevnegrecheskii gera Odissei. Balaklava - deze en unieke gedenktekens van de natuur bedekt Aiya en Fiolent, en romantische ruiny genuezskoi fortesses Chembalo (van 2002 jaar hier van stalen om rytsarskie turniry, geopend klein museum) en geheimzinnige oeroude tempelen, oveyannye door poetische volksoverleveringen af te rekenen. Niet van kleinere volksoverleveringen gaat nemeryannykh schatten Engelse fregata "Vorst", zatonuvshego tijdens Krymskoi oorlog, in 1854 jaar, in de eerst zeilend, voor wat schip en bijgenaamd "Zwarte vorst" om. Dan in Balaklavskom strijd verongelukte de zaaden van de meeste aristocratische wet van de levering van Groot-Brittannie.

IN Balaklave de fabriek bewoont van shampanskikh bemachtigt "Goud onderlegger", na Grote huiselijke oorlog het maakte deskundigen "Massandry" voor de champagne menigte aanmaak met betrekking tot versnelde technologie. 

Iuzhnee Balaklavy komt voorwaarts in de zee skalistyi kaapse Aiya (Heilige berg, grech.), Beperking het opleggen aan van de west Het zuiden kustlijn van de Krim, erbij bijzonder, dichtbij naar Sredizemnomoriu, door de eigenschappen van de natuur. Hier plotseling ander klimaat beginnen, andere planten. Naar hier vooruitging persoon wordt begrijpelijke, hoe kan worden Stones vereerd en bomen, hier spoed maken kunstenaaren en camera-mannen, kontaktery, extrasensy en eenvoudige amateurs moeten golyshom leven.

De afgronden van kaapse Aiya steil obryvaiutsya naar de zee, door de plaatsen grandioznye obvaly - nepristupnye stenig khaosy geformeerd. In waterhoudende afgronden obzhity door talrijke algen en weekdieren-filtratorami, zodat water is ongewoon zuiver en doorzichtig.

Heuvelhelling worden uniek subsredizemnomorskimi sosnovo-mozhzhevelovo-zemlyanichnikovymi redkolesiami gedekt. Mestoobitanie reliktovoi pijnboom pitsundskoi (Stankevicha) - de ruimst in de Krim. Alle in zakaznike - omstreeks 500 types van planten, 28 van hen worden in Rode boeken afgezeken. De schilderstuk van entrancing natuur aanvulling obitaiushchie hier ongewoone types dierlijk: Orlan-belokhvost, podkovonos, leopardovyi poloz en andere.

Urochishcha Batiliman en Laspi op de landen van Sevastopol - als vroeg als vol Iuzhnoberezhe-taxeren. Deze plaatsnamen krymskoi door Afrika voor de aridity van het klimaat, naar de vurigheid en zashchishchennost van strengelt. Skalnye khaosy in waterhoudende aanblik tamelijk gevaarlijk, maar shtormit hier zeer ongewoon, en water tussen afgronden louter en vulde leven in: Tussen schilderachtige algen worden media, snuiut kraby en rybeshka verbergd. Op de hellingen van de bergen mengsel vechnozelenye bomen, verouderen tal van welk benaderingen tysyacheletnemu. De fragrance van arboraceous cade en de trillingen van de balsem-crickets vullen dit zateryannyi wereld, otgorozhennyi van de beschaving door de bangmakerij afgronden alles behalve kilometrovoi hoogtepunten.

In de voorstad van Sevastopol de menigte van alpene plassen voor rybalki, enkel van hen in huurcontract, worden van de plaats van recreatie met betaalde parkovkoi toegerust en kampeerterreinen, zeer populair jacht maken op op valdshnepa, wordt menig Italiaan jagers geaccepteerd. Worden comfortabel okhotnichi villy gebouwd.

Baidarskaya vallei

Heet zo met betrekking tot zelve ruime dorp Baidar (nu Gekromd). Gebied kreeg reputatie Krymskoi Switzerland en voor myagkost klimaat, en voor natuurlijke knapheden, en met betrekking tot waarde feshenebelnykh vill.

Op de dorp Rodnikovoe (Skelya) werd grote mengir – kultovoe de hemelse oprichting van het mannelijk lid van de stenige leeftijd weerhouden. De meeste gewetene zo'n oprichting van het mannelijk lid in de wereld is Stounkhenj. Sevastopolskii mengir - dit overeind een aanvang nemen de vorm van de obelisken stenige rotsblokken.

Hen werd twee van drietal een of anders weerhouden. Eerst obelisk door het hoogtepunt 2,8 m. Transversal sechenie - 1kh0, 7m. Seconde ponizhe - 1.5m. In sechenii 1,2 kh0, 55m. Gewicht groter stileert elk meer van 6 Tonnen, maar hierine roep niet kamenolomen, en dichtstbijzijnde afgronden vidneiutsya leix in meerdere kilometers.

Niet langgeleden wordt voor het bezoek van toeristen Skelskaya grot toegerust. Ze resideert op de piedestal g.Karadag van Baidarskoi vallei.

Hoger boven Skelskoi grotten overheen een van obryvov smalle kaniona rechki Uzunja mee de straat bolstered boven door anderse oeroude romeinen, kan worden op zhivopisneishuiu alpen kotlovinu met zaryblennymi waterplassen en okhotnichimi ugodiami binnengedrongen. Op de kaarten plaats wordt hoe gezetene Kolkhoznoe, maar gezeten langgeleden niet gestempeld.

Naar eigenaren vnedorozhnikov in het bijzonder willen raden maloizvestnuiu oeroude snelverkeersweg van Baidarskoi vallei in de vallei van rivier Belbek door zogenaamde Kabanii pereval aan. Op de kaarten het wordt hoe pereval Bichke gestempeld, maar tussen bestuurders kreeg de baroke bijnaam wegens wat alpene rijweg vzbiraetsya op pereval, zakruchivayas hoe kabanii khvostik. Kop rijweg razmyta tot toe afgronden, wordt vymoinami doorkruist en dichtbij delft. Maar krasiveishie wouden maken tournee zeer arresterend, ok van en de amateurs van ancientness zullen stenig krepidy op de noord olifants perevala verschrikken. Stones kundig prignany bij elkaar op ruimer hoogtepunt Rusenen saperami in 19 eeuw, niettemin viuchnaya rijweg van Baidar in Kokkozy volledig gerenommeerde ertussen tijdperken, en begonnen naar de om haar konden anders tavry steken.

De recente jaren respectievelijk zijn uiterst populaire canyon rivier Chorgun (Zwart), berushchei begon van de amalgamation van talrijke bochten en rechek Baidarskoi valleien. Diepgeworteld in de literatuur en op de kaarten titel Duister rechka – nesuraznost. In de zelve kanione zijn water zo burlit en iskritsya die eerder ze argent. Omstreeks de oorsprong van titelen Chorgun te zeggen niets is mogelijk, dit leix tiurxkaya behandeling wat-die ascendant anders naar tavram naam.

Chernorechenskii canyon in 1947 jaar werd de gedenkteken van de natuur, en met 1974 g verklaard. - Toestand zakaznikom republikeinse betekenis. Dit diep en smalle kloof gevormd daardoor razmyva dicht izvestnyakov. Overheen 12 km begin van de afgrond van Kizil-kaya op de landsgrens Baidarskoi vallei, rivier probivaet zelf weg in anfractuous tesnine, sdavlennoi van beide leden door de afgronden door het hoogtepunt in meerdere dozijnen versmaaten. Door adapteert deze kloof trudnoprokhodimo: De rivier bed zwermt extensief perekatami en kaskadami, van navalami stenige rotsblokken. Nabij kaniona, op de territoria Orlinovskogo lesnichestva, in 1979 g. Wordt van Orlinovskii zakaznik plaatselijke betekenis "Baidarskii" geordend, waar beneden de lijfwacht zetelen dikorastushchie lekarstvennye planten. Er op lesnykh polyanakh verbouwen zveroboi, chabrets, dushitsa, tysyachelistnik e.a.. Geneeskrachtige grassen.

Door de meeste bezochte plaats valleien toch blijven Baidarskie poort op zijn tegengestelde zuiden okonechnosti. Worden 1848 g ingebouwd. In de eerbewijs van completerend van construerend van de rijweg Sevastopol is een Jalta.

Nu met betrekking tot deze rijweg gaan, kan worden, slechts in behalf van Baidarskikh poort en wonderbaar type van hen op Forosskuiu kerk en schilderachtige kustlijn beneden het het gezegd.

Moderne rijweg tussen Jalta en Sevastopol verloven verreweg onderaan, door Laspinskii pereval, waar op machtige afgrond wordt aspectual stek beslecht. Afgrond voert naam en gedecoreerd door het bas-relief Garina-mikhailovskogo, neplokhogo schrijver en zeer begaafd ingenieur-puteitsa. Ernaar voldoen het om te zeggen die zelfs na de eeuw ervan onderzoek en berekening prigodilis voor construerend van deze zelve rijweg.

Van de stek ontluikenen grandioznyi type op de baaien Laspi en Batiliman, kaapse Aiya.


Volgende pagina (2/8) Cлedующaя ctрaнhca


Complementarily op dit thema:

Simferopol
Trolleibusnaya routeren: Luchthaven "Centrale" - Simferopol – Alushta – Jalta (M-18, door Hem-105, 95 km)
Sevastopolskoe rijweg (M-26, 83 km): Skalistoe en Observatory (T-01-16, 14 km), Bakhchisarai en peshchernye steden, Inkerman - Sevastopol
Bakhchisarai - van Ruime canyon de Krim – Ai-petri – Jalta (T-01-17, 86 km)
Rijweg Alushta – Sudak (R-08, 93 km), Kapsel en Zonne vallei, Shchebetovka en Karadag, Koktebel – Ordzhonikidze - Feodosiya (R-08, 55 km)
Feodosiiskoe rijweg (M-17, 120 km): Simferopol – Belogorsk – Oud de Krim is een Feodosiya
Feodosiya – Lenino (51 km), Shchelkino en kaap Kazantip; Kerch (door - Hem 97. M-17 van Feodosiya – 98 km) - Kerchenskii, gebied van het landschap belang Opuk gestort
Noord-west van Perekopa tot toe p. Chernomorskoe (117 km)
West kust van p. Chernomorskoe tot toe De noord kant van Sevastopol (T-01-04, T-27-09, 160 km)

© 2005-2009 www.srimeantravel.som. Avtoputeshestviya met betrekking tot de Crimea In het citaat van de materielen saita direct giperssylka op www.srimeantravel.som Verplicht